BLOG & INFORMATIE OVER KUNSTSTOFFEN

Draaien PTFE
Nylon naturel, lees hier wat de eigenschappen zijn?
Pom-c zwart, lees hier wat de voordelen en nadelen zijn?
Trustpilot
Wij vinden het belangrijk dat klanten tevreden zijn.
peek
PEEK, binnenkort hier meer informatie over.
handelsnamen
Hier kunt u de handelsnamen van kunststoffen vinden.
PVC staf massief grijs
Hard PVC massieven staven. Voor veel doeleinden in te zetten.
LogoDPD_100neutraal_RGB
Klimaatneutrale pakketbezorging!
Wij versturen onze pakket 100% CO2-Neutraal met dpd.
PTFE staf wit
PTFE wit, lees hier wat waarom dit materiaal zo uniek is.
afstandhouders
RVS afstandhouders, ideaal voor uw naambordje aan de deur.

Nylon staf welke eigenschappen?

Nylon staf welke eigenschappen heeft het materiaal? Nylon is erg robuust en taai waardoor het niet snel breekt bij zware belastingen. Door de goede eigenschappen van het materiaal is het uitermate geschikt voor bewegende delen. Tandwielen of kabelschijven worden van dit materiaal gemaakt. Tevens is Nylon staf bestand teven meerdere chemische stoffen zoals vet, benzine of olie. 

Een nadeel is wel dat Nylon een vochtopname heeft een hierdoor minder dan POM C maat vast is. Tevens is de witte kleur van Nylon minder wit dan POM. Nylon is een slijtvaste harde constructie kunststof dat in verschillende sectoren wordt gebruikt. Het slijtvaste Nylon heeft natuurlijk wel zijn grenzen dus zoekt u een kunststof die zachter is maar wel slijtvaster, kies dan voor HMPE.

Tevens is Nylon verkrijgbaar met verschillende vulstoffen, hierdoor maakt de fabrikant het staf zelf smerend (MOS2) of stijver (glasvezel). Maar misschien kunt u in plaat van een vulstof te kiezen wellicht kijken naar PETP / Arnite (neemt geen vocht op) of POM (iets minder slijtvast). Nylon is er in een geextrudeerde XT uitvoering en een gegoten GS. Gegoten neemt iets minder vocht op dan de XT uitvoering en is beter te bewerken. Tevens is het materiaal stabieler dan de XT. Wel is de XT uitvoering taaier en is voordeliger.

Nylon bewerken

Nylon is wel erg hard en taai en hierdoor een stuk lastiger te bewerken op de draaibank. Het kunststof is langspanig dus je krijgt een lange spaan. POM is daarin tegen een stuk plezieriger. Het kunststof vraag ook veel van je gereedschap, bij het verspanen slijt je materialen snel. Het zagen van het materiaal dient ook snel te gebeuren, gebruik een hoge doorvoorsnelheid omdat het de neiging heeft om te smelten. Gebruik hiervoor een grove zaag zodat tanden niet vollopen. 

Toepassingen

Lagerbussen | transportbussen | transportrollen | tandwielen | kabelschijven enz.

Nylon

Opslag

Afhankelijk van temperatuur en vochtopname kunnen er maatveranderingen optreden. Om dit te voorkomen moeten halffabricaten zoals rondstaf op kamertemperatuur droog worden opgeslagen. Wij hebben het PA6 rondstaf in verschillende diameters, kijk hier dan verder voor de prijzen. 

Meer informatie over PA6 kunt u hier terug vinden op het informatie ow datablad, deze is hier te downloaden.

Deze informatie is alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

0